Johannes Brost

Johannes Brosts fond för unga scenartister

Johannes Brost, den kände skådespelaren, hade stark anknytning till södra Halland. Hans mor Gudrun Brost härstammade från Veinge och bodde varje sommar i sin stuga i dynerna i Mellbystrand. Johannes hade samma känsla för södra Halland och Mellbystrand.
I samband med att Johannes fyllde 50 år skänkte hans vänner pengar att utgöra en grundplåt i en fond som skall främja utbildning och utveckling av unga scenartister med anknytning till Södra Halland. Fonden förvaltas av Föreningen Gamla Laholm.
Föreningens styrelse utser en kommitté på tre personer (My Jacobson, ständig ledamot i kommittén, samt ytterligare två personer).

Johannes Brost Stipendium riktar sig till unga grupper och individer inom scenkonst (inklusive sång, ljud och ljus) med anknytning till södra Halland. Behöver du ekonomiskt bidrag till material för att utveckla en idé, eller ett projekt? Eller finansiera en plan för att utveckla din konstnärliga förmåga? Då kan detta stipendium vara för dig. För konstnärliga projekt erbjuds ävenviss hjälp (konceptutveckling, tips om PR och budget) med att kunna förverkliga projektet på bästa sätt.

Stipendiet har delats ut vid fem tillfällen tidigare. Den 25 september 2021 är det åter dags att dela ut Johannes Brost Stipendium Teatersalongen i Laholm.

För att ansöka om stipendiet: Skriv och berätta vem du / ni äroch motivera varför just du /ni ska bli årets stipendiat. Max 400 ord. Senast den 31 augusti 2021 vill vi ha din/er ansökan. Stipendiet uppgår till 10 000 kr.

Skicka ansökan till: mmy.jacobson@gmail.com

Vid eventuella frågor hänvisar vi till ovanstående adress, eller ring

My Jacobson 0706-33 88 20

 

Följande stipendiater har utsetts:

2019 Hedvig Jalhed
2018 Ida Hallström Björnberg
2017 Felicia Knudsen
2015 Rasmus Hanak
2001 Hanna Leuhausen