Hösten 2017

 

Vi haft tre föreläsningskvällar på Gröna Hästen i Laholm.

 

Först ut den 5 oktober var vår kommunchef Peter Andréasson.
”Från förr till framtid” kallade han sitt anförande som samlade 30 åhörare. Peter känner vår bygd väl eftersom han besökt Laholm varje sommar sen han föddes. Han gjorde intressanta jämförelser ”från förr och nu”. Bl.a. visade han en gammal spelfilm som ingen sett tidigare om en liten pojke och en hund som gick runt i Laholm och tittade på våra konstverk.

 

Nummer två den 12 oktober bjöd Johan Persson,
kommunikatör på Vägverket (och bördig från Hasslöv), på en reseskildring i Västafrika som skildrar vardag och miljö. Titeln var ”Med ryggsäck i Västafrika”, en lite annorlunda reseskildring mitt i vardagen som samlade 34 intresserade åhörare. Johan är en van resenär och har besökt 76 länder och har siktet inställt på att besöka 100.

 

Sist ut var Lars M. Andersson, universitetslektor i Historia vid Uppsala universitet, med en rubrik som fick åhörarna att ”haja” till. ”Det är de små, små detaljerna som gör det. Konsten att förstöra en stad”. De som lyssnade till Lars föredrag betraktar säkert nu vår lilla stad ur en ny och kanske mera kritisk synvinkel. 95 personer lyssnade till Lars föredrag.

%d bloggare gillar detta: